21. huhtikuuta 2013

Tutustumista, aurinkoa, GastStuBea, Shuttle partya...


Tällä viikolla on ollut lämmin! Yhdessä päivässä oli kaikkialla luonto muuttunut vihertäväksi. Tuntui, kuin olisi hypännyt kokonaan kevään ohi ja kesä oli alkanut. En valita yhtään, sillä en kauheasti pidä keväästä. Viikko alkoi uusien opiskelijoiden infotilaisuudella, josta ei ollut juuri hyötyä ulkomaalaisille opiskelijoille. Saatiin kuitenkin nähdä, ketkä täällä opettavat ja miten he kannustavat opiskelijoita suorittamaan opintonsa. Illalla suunnattiin Semesteranfangspartyihin Tiriliin, jossa ei kuitenkaan vielä alkuillasta ollut porukkaa, joten lähdimme aika nopeasti toiseen paikkaan. Vaikuttaa aika samanlaiselta kuin Suomessa, että ihmiset ilmestyvät vasta puolen yön aikoihin baareihin...

Tiistaina kävin pesemässä ekaa kertaa pyykkiä. Joku ihana asukas oli jättänyt koneeseeni kilon pesupulveria, joten sain aluksi siivota sen. Kertamaksu on 1,50e, joka on paljon siihen nähden, että Suomessa ei tarvinnut mitään maksaa. Pesu kesti reilun tunnin ja kuivaushuoneeseen sai jättää vaatteita kuivumaan. Sieltä tosin on joitakin vaatteita pöllitty, joten mitään kallista ei kannata ripustaa. Imuroin myös vähäsen ikivanhalla pölynimurilla, jota oli jo vähän teipattu. Illalla oli Party Raumilla tutustumisilta uusille ja vanhoille asukkaille. Tutorit kertoivat käytänteistä ja ihanasta Hausmeisterista, joka näkee aina, jos rikkoo jotakin sääntöä. 

Keskiviikkona alkoi ensimmäinen kurssi "GastStuBe". Se on suunnattu pelkästään ulkomaalaisille opiskelijoille. Ryhmässämme on paljon porukkaa sekä Euroopasta että Etelä-Koreasta ja muualta Aasiasta. Eka kerta meni tutustuessa ja tulevaa ohjelmaa läpi käydessä. Ainoa työ on esitelmän pitäminen, muuten tehdään erilaisia retkiä. Päätettiin sitten illasta käväistä Leo-Weis-"manteli"asuntolan bileissä, jossa innostuttiin alkuillasta pelaamaan bilistä. Muuten oli hauskaa, paitsi loppuillasta DJ innostui käyttämään savukonetta sen verran, että oli pakko lähteä. 

Torstaina oli viikon kuumin päivä. Käytiin viemässä Rathausiin "Immatrikulationsbescheinigung"-paperit, jotta saadaan kaupungilta lukukauden lopussa 33e takaisin. Sitten lähdettiin kiertelemään Main-joen toista puolta. Sattumalta löydettiin puutarhapolku, jota pitkin yritettiin kulkea ylös päin, jotta saataisiin ylhäältä kaupungista kuva. Ei kuitenkaan ehditty kuin puolet polusta kulkea, ennen kuin piti lähteä valmistautumaan Shuttle Partyihin. Se vaikutti samanlaiselta tapahtumalta kuin Appro, paitsi leimoja ei tarvinnut kerätä. Ranneke maksoi 6e, jolla pääsi ilmaiseksi sisään paikkoihin. Ei kyllä ihan tajuttu, miksi se piti ostaa, koska opiskelijat muutenkin täällä pääsevät ilmaiseksi ennen puolta yötä useampaan paikkaan. 

Tarkoituksena oli kiertää niin monta baaria, kuin vain ehtii, jotta tietää vähän tarjonnasta, mutta ehdittinkin sitten vain kahteen paikkaan. Toisessa paikassa oli nimittäin niin hyvät tarjoukset ja tavattiin saksalaisia, joten jumituttiin sinne. Maanantaisin siellä on teemana "Finnischer Abend", jossa olisi kiva käydä. Jossain vaiheessa päätettiin kuitenkin lähteä vielä käymään das Bootilla. Matkalla söin ensimmäisen Dönerin, joka oli niin iso, etten jaksanut sitä. Myöhästyttiin ilmaisesta Shuttle bussista, joka oli kyllä todella täynnä. Kävellessämme taksiasemalle törmättiin Partybussiin, jonka voi vuokrata käyttöönsä. Porukka siellä oli kuitenkin niin mukavaa, että pääsimme heidän kyydillä jatkopaikkaan. Paras ilta tähän mennessä.  

Ensi viikosta tulee sitten kuntoilu- ja opiskeluviikko! Loppuun vielä viikon kuvasaldoa:

Jo toinen häly... Kohta voisi perustaa oman hälytinliikkeen.
Tuolla ylhäällä haluttiin käydä! Festung Marienbergiin mennään myöhemmin..




Outo puu, joka oli täynnä reikiä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti