5. huhtikuuta 2013

Matkustustunnelmia

Vihdoin Würzburgissa! Tässä on niin paljon ehtinyt jo tapahtua, että hyvä, kun oon edes hetkeksi aikaa ehtinyt istahtaa. Lähdettiin siis minä, Salla ja Mari puoli yhdeksän aikaan tiistaina lentsikalla kohti Frankfurtia. Hieman oli kone myöhässä, kun sen piti käydä pesulla ennen lähtöä, mutta ei pahasti. Juuri kun oltiin Suomessa ehditty kääntää kelloja eteenpäin tunnin verran niin Saksassa piti sitten kääntää tunti takaisin. Perillä seurailtiin vaan viittoja juna-asemalle, joka olikin sitten Terminaali 1 ja me oltiin laskeuduttu Terminaali 2. Onneksi sinne meni ilmainen bussi, jossa moneen kertaan kuulutettiin, että matka kestää n. 8 min. 

Sieltä suunnattiin sitten ostamaan junalippuja perinteisesti virkailijan luokse. Olisi niitä saanut myös automaatista, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Muuten meni hyvin, mutta ei sitten saatu paikkalippuja tai ei huomattu sitä heti lipusta. Matkalaukkujen kanssa jouduttiin sitten vähän säveltämään, mutta onneksi matka kesti vain puoltoista tuntia. Saatiin kyllä laskea ja nousta useita liukuportaita ennen kuin löydettiin laiturille. Ulkona oli yllättävän kylmä, mutta Würzburgissa paistoi onneksi aurinko. 

Frankfurtin juna-asemalla

Verena (tuutori) oli meitä asemalla vastassa. Jatkettiin siitä heti matkaa asunnoille bussilla ja ostettiin päiväliput (4,60e), joilla pystyy matkustamaan koko päivän kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Mä ja Salla asutaan Galgenbergillä aika lähellä toisiamme, mutta eri taloissa, Mari asustelee Hublandissa. Mun kämpillä ei ollut kämppiksiä paikalla, eikä ne oo tulleet vieläkään tänne. Ihan hyvä, että oon rauhassa saanut tutustua tähän "kesäasuntoon", mutta toisaalta en esim. oikein tiiä, mitkä tavarat täällä on yhteisiä...


Opiskelijakylää

Mun talo!
Löytyykö nimi?

Ulko-ovi (vähän tärähti)

Hihii, ei vielä mitään tietoa muuta tietoa kämppiksistä..

Huoneessani oli siis vain sänky(ilman vuodevaatteita, tyynyä, peittoa), yöpöytä, työpöytä, työtuoli, hylly, puulaatikko, verhot, kattolamppu ja vaatekaappi. Suunnattiin siis heti ostamaan yöpymistarvikkeet, jotta pääsin nukkumaan. Käytiin myös lähikaupassa ostamassa jotain aamuksi ja syömässä. Hirveästi tuli uutta tietoa, mutta aluksi keskityin vaan opettelemaan, mitä missäkin on ja miten täällä pääsee liikkumaan. 

Nettin viritykseen sain onneksi vähän apua jo täällä olleilta kavereilta ja sain sen toimimaan seuraavana aamuna. Käytiin Sallan kanssa Hausmeisterin luona viemässä huonetarkastus-kortti, johon piti merkitä, mikäli jotain puuttui / oli rikki. Täältä en kyllä löytäny mitään vikoja ja toivottavasti lähtiessäkään ei minun tarvitse mitään alkaa korjata. Tässä nyt alkuun hiukan kuulumisia! :) Loppuun vielä muutama kuva. Postilaatikkoon oli lipsahtanut ainoastaan yksi väärä kirjain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti