5. kesäkuuta 2016

Viimeistä viikkoa viedään

Perjantaina alkoi viimeinen viikonloppu Göteborgissa tältä osin. Tämä onkin aavistuksen pidempi, sillä maanantai on vielä kansallispäivä täällä, joten ei ole luentoja. Tänä viikonloppuna täytyy kirjoittaa loppuun viimeinen essee, jotta ehdin sitten rauhassa pakkailla ja siivota ennen poislähtöä. Onneksi vanhemmat tulevat hakemaan, sillä vierailimme yhtenä päivänä Sverigekontaktin toimistolla, josta saimme Svenska Akademiens ordlistan eli tiiliskivisanakirjan ja lisäksi yhdellä luennolla jaettiin jokaiselle "Engelskan i svenskan"-kirja kotiinviemiseksi. Eli laukkuun tuli helposti muutama kilo painoa lisää.

vähän kesälukemista

Katsoimme toisen leffan "Känn ingen sorg", joka kertoi paikallisesta, supersuositusta Håkan Hellströmin lauluista. Hän esiintyikin täällä loppuunmyydylle areenalle nyt viikonloppuna. Leffa oli ihan hyvä, mutta minua hämäsi vain, kun mietin koko ajan, että onko pääosanäyttelijä sama kuin edellisenä päivänä katsomassani Torka aldrig tårar utan handskar tv-sarjassa. Noh, asian pystyin sitten vasta kotona tarkistamaan ja olihan hän! Täytyy ensi viikolla kysyä, että onko kyseinen heppu suosituin näyttelijä Ruotsissa vai tehdäänkö täälläkin samalla meiningillä leffat kuin Suomessa eli käytetään samoja näyttelijöitä samankaltaisissa elokuvissa. Tuosta tv-sarjasta pitää vielä mainita, että en jaksanut odottaa kotiinpääsyä ja kirjojen lukemista, joten tiedän nyt suunnilleen, mitä trilogiassa vielä tapahtui ensimmäisen osan jälkeen. Täytyy vielä harkita kahden jatko-osan lukua, koska en ole täysin varma, onko kirjoissa samanlaiset juonenkäänteet. Ensimmäinen osa oli ainakin todella tiivistetty. En tiedä, onko kyseinen tv-sarja esitetty jo Suomessa tai tullaanko se esittämään, mutta suosittelen vilkaisemaan mikäli on mahdollista!

Fiiliksistä voisin sen verran mainita, että on jo ihan kiva päästä kotiin, vaikka onkin ollut mukava reissu. Toki on todella siistiä päästä ennen kotiin menoa vielä vähän seikkailemaan muuallakin Ruotsissa vanhempien kanssa. Göteborg on todella kesäinen kaupunki ja onneksi on sattunut todella lämpimiä päiviäkin, että on voinut olla paljon ulkosalla. Tänne ei ehkä kannata tulla pelkästään viikonloppureissulle, koska on aika paljon nähtävää tai sitten kannattaa käydä useamman kerran! Ihmiset ovat olleet tosi avuliaita ja esim. ratikassa annetaan aina vanhemmalle ihmiselle paikka ja kuskit ovat monesti tulleet auttamaan lastenvaunujen roudauksessa.

Mutta ei vielä sanota hyvästejä vaan nautitaan toistaiseksi viimeisistä päivistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti