12. huhtikuuta 2013

Tapahtui toisella viikolla..

Käytiin alkuviikosta International Officessa kirjautumassa yliopistoon. Sinne tarvitsi passin, sairasvakuutuksesta todistuksen (Krankenversicherung), passikuvan, hyväksymiskirjeen (Zulassungsbescheid) ja todistuksen lukukausimaksusta(Semesterbeitrag). Siellä täytettiin tietokoneella lomake henkilötiedoista ja mitä olin aiemmin opiskellut esim. milloin suoritin ylioppilastutkinnon. Otettiin myös sieltä mukaan kaiken maailman esitteitä ja lappusia tulevista tapahtumista. Parin päivän päästä sain sähköpostiin viestin, jossa piti aktivoida tunnukset. Sitten piti taas odotella 48h, että pääsi niitä käyttämään. Kävi kyllä hyvä tuuri, sillä ilmottautuminen kursseille avautui samana päivänä. Kursseista myöhemmin lisää.

Opiskelijakortti valmistukin yllättävän nopee(3pv), vaikka sanottiin, että ainakin viikon verran kestää. Se piti vielä käydä yliopistolla aktivoimassa ja lataamassa rahaa. Nyt pääsen viimein ilmaiseksi matkustamaan busseilla! Mukavaa postiakin oon tällä viikolla saanut. Ensin tuli ensin pin-koodi pankkikorttiin ja parin päivän päästä itse kortti. Nyt pääsen shoppailemaan! Sitten kotoolta sain ison paketin, jossa oli mm. iso pakkaus puuroa. Onneksi postimies tuli samaan aikaan, kun olin itse lähdössä, ettei pakettia tarvinnut mistään hakea.  

Vihdoin se on minulla! :)
MEGAPAKETTI kotoolta!

Paljon hienompi kortti kuin Visa Electron..

Kierreltiin kaupungilla, josta löysin 4 eurolla Langenscheidin, joka muutoin maksaisi 15e! Täällä saattaa kadulla törmätä vaikka mihin. Yhtenä päivänä nähtiin katusoittaja, joka oli raahannut flyygelin kadulle. Samana päivänä taidettiin törmätä myös kahteen polttariporukkaan, joista toisessa sulhanen oli laitettu myymään pieniä pulloja, joten oli pakko auttaa häntä ja ostaa niistä yksi. Jonakin päivänä kaduilla heilui paljon tyyppejä uutiskameroiden kanssa, mutta ei oikein saatu selville, mitä he kuvasivat. 

Super löytö!

Ainakin tällä soittajalla riitti yleisöä!
Torstaina mentiin kaupunkikierrokselle, jota ei pitäneetkään tutorit vaan kolme vanhempaa tyyppiä. En tiiä, oliko ne ihan oppaita vai yliopiston henkilökuntaa. Ennen kierrosta meitä kävi kuvaamassa eräs herra ja päädyttiin sitten Facebookiin yliopiston sivuille. Kierros oli aika suppea, mutta saatiin silti paljon tietoa kaupungin historiasta. Täällä on 60 kirkkoa, joista 45 on katolilaisia ja yhdestä piti myös tulla kirkko, kun sitä rakennettiin yli 100 vuotta, mutta pääpiispa ei antanut lupaa, joten jäi sitten pelkäksi kappeliksi.

Residenssin edessä, josta myöhemmin tarkemmin lisää :)

Tällä viikolla oli aika paljon luppoaikaa, kun vasta ensi viikolla alkaa virallisesti lukukausi. Tulen varmasti kaipaamaan taas päiviä, joina voin vaan hengailla, mutta nyt on taas energiaa uusia kokemuksia varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti