7. toukokuuta 2016

Kieliharjoittelu Göteborgiin

Nyt tuli viimein tarkoitus päivittää tätä blogia. Lähden nimittäin 16.5 Göteborgiin kieliharjoitteluun kuukaudeksi. Outoa lähteä taas pitkäksi aikaa ulkomaille asumaan, kun Saksankin vaihdosta on jo kolmisen vuotta. Tällä kertaa en ole ihan niin innoissani lähtemässä ja halusinkin suorittaa ruotsin pakollisen vaihdon mahdollisimman lyhyenä. Aion kyllä nauttia reissusta. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Göteborgissa, joten on ihan mielenkiintoista päästä tutustumaan kaupunkiin. Ruotsissakin on tullut oleskeltua vain risteilyjen tauoilla, joten on kivaa saada vähän enemmän lisätietoa maasta.

Kieliharjoitteluni järjestää Nordkurs. Heiltä sain myös hieman apurahaa matkustamiseen ja asumiseen. He hoitivat asunnon kohteesta, sillä tähän aikaan vuodesta on aika hankalaa muutoin saada asuntoa Göteborgista, koska lukukausi on siellä vielä kesken. Nyt odottelen vain tietoa, millaisen kämpän saan. Meitä on kurssilla noin 20 suomalaista, mutta ohjaajamme ovat ruotsalaisia. Kerron myöhemmin ohjelmasta, kun tiedän siitä enemmän. Ainakin ruotsiksi tullaan opiskelemaan ja varmaan retkeilemään.

Perustimme myös Facebook-ryhmän, koska sitä kautta on helpompi sopia asioista kuin vanhanaikaisesti sähköpostilla. Osa meistä taitaa lentää jopa samalla lennolla niin ei tarvitse yksin suunnistaa uudessa kaupungissa. Tällä hetkellä panikoin eniten pakkaamisesta. Kevät on siinä mielessä inhottava, kun yhtenä päivänä voi olla todella lämmin ja toisena taas sataa ja olla jääkylmä. Mistä siis tietää, mitä tarvitsee mukaan? Ihan kaikkia vaatteita en haluaisin uudelleen ostaa. Onneksi sieltä saa peiton ja tyynyn niin ei tarvitse kuin lakanat ja pyyhe roudata Suomesta.

Noh, on tässä vielä reilu viikko aikaa miettiä ja järjestellä asioita! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti