22. huhtikuuta 2013

Nürnberg

Viime postaukseen en jaksanut enää kirjoittaa lauantain Nürnberg- retkestä. Aamulla huomasin pari minuuttia ennen bussin tuloa, että olin vielä kotona. Juoksin sitten kiireellä portaat ylös pysäkille, mikä ei ollut kauheen hyvä idea pienessä köhässä. Ulkona olikin yllättävän kylmä ja koko päivä palelutti hieman. Sallallekin oli tullut kiire eikä ehtinyt bussiin. Odoteltiin sitten Marin kanssa asemalla jonkin aikaa. Pyörittiin lippuautomaatin luona, johon yhtäkkiä tuli eräs saksalainen "Christine" kysymään, että minne ollaan menossa. Hän liittyi meijän matkaseuraan, vaikka jatkoikin Nürnbergistä Müncheniin. Saatiin halvemmat liput, vaikka paluumatkalla hävittiinkin sitten viis euroa, kun ei löydetty ketään takaisin päin tulevaa... 

Nürnbergin päärautatieasema

Mari oli tehnyt hienon listan paikoista, jossa voitaisiin käydä. Yhdessä päivässä ehdittiinkin ihan hyvin kierrellä, vaikka paljon jäi vielä näkemättä. Ensiksi suunnattiin etsimään karttaa ja syömään. Tarkoituksena oli maistaa nürnbergiläistä ruokaa, mutta ei millään löydetty kohtuuhintasta ravintolaa, joten päädyttiin Burger Kingiin ja johonkin toiseen pikaruokalaan. Jumpat here I come! Meitä neuvottiin menemään U-Bahnilla Bärenschanziin ja siitä kävelemään (Justimus :D) Justizpalastiin. Se ei kuitenkaan ollut yleisölle auki, mutta päästiin näkemään Memorium Nürnberger Prozesse - museo. Hirveän mielenkiintoista ja paljon sellaista tietoa, mitä koulun historiassa ei käsitelty.

Tuonne meijän piti mennä, mutta...


Justizpalast

Memorium Nürnberger Prozesse
Ajatuksia oikeudenkäynnistä

Sieltä matka jatkui kävellen kohti Germanisches Nationalmuseumia. Oli niin kylmä, että melkeen juostiin sinne :D Huomattiin Spielzeugmuseosta, että Kansallismuseossakin näyttelyssä oli lelut. Sisään olisi maksanut 5e opiskelijoilta, mut päätettiin olla menemättä. Museo oli nimittäin sen verran iso, että koko loppupäivä olisi kulunut siellä. Jatkettiin siis matkaa St. Lorenzin kirkkoon. Nähtiin samalla myös Ihmisoikeuksin katu (Straße der Menschenrechte). Kadulle on pystytetty tolppia ja jokaiseen niistä on kirjoitettu pykäliä ihmisoikeuksista sekä saksaksi että jollakin vieraalla kielellä. Valkoisia betonipylväitä on 27 ja lisäksi yksi puu edustaa kaikkia muita kieliä (esim. suomea), joita ei pylväissä lue. 

Oudot ikkunat...
Sisäänkäynti Ihmisoikeuksien kadulle


Straße der Menschenrechte

Kielipuu


Germanisches Nationalmuseum
Banaaniseinä!
St. Lorenzin kirkko

St. Lorenzin kirkko oli hieno. Kuvat eivät vaan hyvin onnistuneet, koska salamaa ei saanut käyttää. Ärsytti, kun joku saksalainen kuitenkin kuvasi salamalla ja teki mieli mennä sanomaan, että lueppas kieltokyltti. Loppupäivä kierreltiin sitten kaupoissa mitään ostamatta, sillä niissä ei tarvinnut palella. Paluumatka sujui myös hyvin, paitsi meinattiin jäädä hieman aikasemmalla asemalla pois, kun ei oltu seurattu pysäkkejä. Konduktööri oli onneksi mukava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti