8. elokuuta 2013

Viralliset asiat ennen lähtöä Würzburgista

Hulluna piti kyllä siivota! Pari viikkoa aikasemmin Hausmeister tuli ensimmäisen kerran tarkastamaan kämpän kunnon (Vorabnahme). Kämppikseni oli siivonnut uunin ja ikkunan, joista olin vielä ennen hänen lähtöään kysellyt, että tuliko puhdasta ja väitti tulleen. No, Hausmeister oli eri mieltä, joten enkös sitten saanut ne uudelleen siivota. Vesihanoissa oli vielä jonkin verran kalkkijäämiä, joten niitäkin sain vielä jynssätä uudelleen. Muuten hän ei valittanut.

Sitten aika kului hoitaessa virallisia asioita. Heinäkuun puolessa välissä kävin Studentenwerkissä maksamassa vikojen kuukausien vuokrat (käteisellä) ja viemässä takuuvuokrapaperin, jotta saisin myös joskus rahaa takaisin. Yliopistolla kävin sitten hakemassa sekä Letter of Confirmation - paperiin että Learning Agreementtiin koordinaattorin allekirjoituksen. Toisen lähetin Jyväskylään, mutta toinen pitää palauttaa Jyväskylään palatessa.

Sitten saimme sähköpostilla viestiä, että jos tarvitsee Transcript of Records todistuksen niin kaikki kurssisuoritukset pitää viedä sinne lomakkeen kera niin he lähettävät sitten ne myöhemmin todistuksen kera takaisin. Tämä hoitui maanantaina, jonka jälkeen suuntasimme pankkiin. Siellä ei sitten asiat menneet niin mallikkaasti. Olin nimittäin viimeksi käyttänyt korttia torstaina maksamalla hostellin. Maksua ei sitten oltu vielä tililtä otettu, joten sitä ei voitu sulkea... Pieni paniikki heräsi. Mentiin sitten lähtöpäivän aamuna vielä pankkiin yrittämään uudelleen. Raha ei ollut vielä tililtä mennyt, mutta he tulevat sulkemaan tilin heti, kun se on otettu. Huh. Sekin siis selvisi.

Rathausilla piti käydä uloskirjautumassa. Se ei kestänyt kauaa, mutta jonossa jouduttin hetki odottamaan. Opiskelijakortin sain pitää muistona ja sillä pääsi vielä ilmaiseksi busseillakin matkustamaan. Muuttopäivänä Hausmeister tuli sitten tarkistamaan asunnon vielä kerran (Endabnahme) ja oli tarkka! Mm. pyöristä piti puhdistaa hiukset, verhot ja sängyn päällinen piti pestä, kalkkitahrat vesihanoista, mutta onneksi tarkastus meni läpi ja nyt vain odottelen takuuvuokraa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti