23. elokuuta 2013

Köln und Koblenz

Vielä yksi postaus reissusta. Torstaina suunnattiin sitten Kölniin. Kaupunki kiinnosti meitä kaikkia eniten ja sen perusteella valitsimmekin muut kaupungit. Heti kaupunkiin saavuttuamme istuuduimme syömään Kölnin tuomiokirkon portaille. Olihan se mahtava. Sisällä ehdittiin vasta myöhemmin käydä, sillä ensin piti löytää hostelli, jonne saatiin vietyä painavat laukut. Oli taas niin kuuma, mutta mukavaa olla Saksan puolella. Päätettiin lähteä shoppailemaan ja tutkimaan muutenkin kaupunkia. Hieman jouduttiin seuraavaa ruokapaikkaa etsiä, mutta löydettiin sitten onneksi ihan viihtyisä. Käveltiin sitten Rheinin rantaan Philharmonieen ohitse, jossa oli meneillään konsertti ja hirveästi vartioita sen takia. Kukaan ei saanut mennä liian lähelle rakennusta, jottei askeleet häiritsisivät konserttia. 

Rautatieasema
Taas inhottava rakennusteline!
Nam Flammkuchenia ja Kölnin olutta!
Mitä, siellä oli salmiakkikauppakin!


Philharmonie (punaselle alueelle ei saanut astua)

Seuraava päivä oli vielä kuumempi kuin edellinen ja minne suuntasimmekaan: Suklaamuseoon! Sisään maksoi 6 euroa ja siihen kuului pieni maistiainen. Siellä olisi voinut suunnitella oman suklaalevyn, mutta tuolla säällä se olisi aika pian sulanut. Kaupastakaan ei sen takia tullut ostettua mitään, paitsi alennuksessa ollut reseptikirja. Kävimme ostamassa eväät ja menimme ulos niitä syömään. Sitten jatkoimme kaupoissa kiertelyä ja poikkesimme hetkeksi myös Dulce kahvilaan. 

Suklaamuseo!



Mangopirtelöä!
Jäätelövaroitus!

Viimeinen päivä vietettiin Koblenzissa. Ihmettelinkin, kun vielä ei jalkoihin rakkoja ollut tullut, mutta vikana päivänä ne sitten iskivät. Onneksi oli laastaria mukana. Jätettiin tavarat asemalle säilöön ja saatiin kartta infosta. Käveltiin kohti kuuluisaa Deutsche Eckeä, jossa Mosel ja Rhein yhdistyvät. Hirveä kaatosade ehti kuitenkin yllättää, joten päätimme ensin käydä syömässä. Taas tuli tilattua Flammkuchenia, mutta se on vaan niin hyvää! Sade ehti mennä ohitse ja jatkoimme matkaa. Vieläkään emme perille päässeet, sillä poikkesimme Rheinin yli kulkeviin vaunuihin, jotka näyttivät niin hauskoilta. Ylhäällä kuvattiin jonkin aikaa maisemia, ennen kuin tummien pilvien takia päätettiin lähteä takaisin.

Spiderman suojelee kaupunkia!

Rheinbahn
Koblenz

Kamerani ehti hyytyä ennen näitä kuvia, mutta onneksi kavereilla oli omansa matkassa! Juuri kun olimme päässeet määränpäähän alkoi taas hirveä sade, joten ei siitä kauaa ehtinyt nauttia. Tämä kuuro oli sen verran pidempi, että päätimme suosiolla suunnata kauppoja kohti. Mitään muuta kuin jäätelöä ei kyllä tullut ostettua. Yhden juorulehden ostin vielä junamatkoja varten. Takaisin Würzburgissa oltiin vasta illalla ja väsytti ihan mielettömästi. Hauskaa oli ja täytyy ehdottomasti vielä lähteä kiertelemään muita kaupunkeja sitten kun taas Saksaan pääsee!

Deutsche Ecke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti