28. heinäkuuta 2013

Schloss Neuschwanstein

Keskiviikkona oli taas aikainen herätys, sillä edessä oli pidempi junamatka kohti Füsseniä ja sieltä Hohenschwangauhin. Jälleen oli kuuma päivä ja junassa olikin välillä tukalaa istua. Ilmastointi ei nimittäin oikein pelannut, sillä välillä sinne levisi lehmän lannan haju ulkoolta. Olimme siis saapuneet maalle. Asemalla emme kerenneet tavaroita jättämään lokerikkoon, sillä oli kiire bussiin. Suuntasimme katsomaan kuuluisaa Neuschwansteinin linnaa, jota on käytetty mm. Disneyn Prinsessa Ruususen linnan mallina. Linna ei ole kovin vanha ja alunperinkin se on rakennettu esittelyä varten, jossa ulkopaikkakuntalaiset pystyisivät ihailemaan kaunista maisemaa. 

Hohenschwangau

Turisteja oli ihan mielettömästi liikkeellä. Menimme heti lippujonoon ostamaan sisäänpääsylippuja, jotka maksoivat 12 euroa. Jono oli ihan sairaan pitkä ja kuumuudessa tavaroiden kanssa oli niin tuskaisaa odottaa. Siellä sitten tajusimme, että linnaan pääsee vain opastetuilla kierroksilla, jotka alkoivat tiettyyn aikaan. Seuraava aika ei kuitenkaan meille enää sopinut, sillä olisimme myöhästyneet junasta. Jonotimme siis turhaan puolisentoista tuntia, koska linnaa pääsi kuvaamaan myös ilman pääsylippua ulkoolta päin. Tämä luki vasta pienellä kassan vieressä. Kassaneiti, joka ei yllättäen osannut saksaa, neuvoi meitä viemään tavarat lokerikkoon ja sieltä suuntaamaan bussijonoon. Tietenkin sattui vielä niin sopivasti, että vettä alkoi sataa kaatamalla ja ukkostamaan. Ostimme sitten kertakäyttö sadetakit. Ihanan viileää vihdoin!

Älytön jono...
Huu, sumuaa!
Sadetakki! Taustalla toinen linna, jossa emme ehtineet käydä

Bussi matka meni todella nopeasti ja välillä pelotti, että pysyykö se ollenkaan tiellä! Kävelimme sitten Marien sillalle, jossa vähän pelotti. Osa lankuista nimittäin heilui ja ihmisiä oli paljon. Alla oli vielä ihan kivan kokoinen rotko. Linnasta sai kyllä tosi hyvin kuvia ja onneksi kamera ei hajonnut sateesta. Akku kyllä meinasi loppua. Kävimme sitten ottamassa lisää maisema kuvia, ennen kuin jatkoimme matkaa linnalle.

Schloss Neuschwanstein

Rotkoo

Alpensee


Olihan se hieno! Ihan oikea satulinna. Hetken aikaa kuvailimme vielä maisemia, jonka jälkeen suuntasimme takas alas. Haettiin tavarat lokeroista ja vauhdilla bussipysäkille. Ehdittiin vielä käydä nopeasti kaupassa hakemassa evästä junamatkalle. Marin kellosta oli huomaamatta patteri alkanut loppua ja oli sen takia jäljessä, joka tajuttiin vasta kun huomasimme yhden tytön jäävän junasta. Onneksi meille ei käynyt samoin! Loppumatka sujui ihan leppoisasti junia vaihdellen. Oltiin kymmenen aikaan perillä Würzburgissa. Mukava reissu oli! Nyt lähdetään sitten viikoksi vielä muita kaupunkeja kiertelemään ennen paluuta Suomeen! 


Sisäpiha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti