26. heinäkuuta 2013

München ja Dachau

Maanantaina suuntasin juna-asemalle Sallan ja Marin kanssa. Olin vahingossa katsonut liian aikaisen junan, sillä lippumme oli voimassa vasta klo 9. Päädyimme sitten matkustamaan ensin Müncheniin ja vasta tiistaina Dachauhin. Tämä osottautui hyväksi valinnaksi, sillä Dachau olikin kiinni maanantaina, joten emme olisi nähneet siellä mtn. Matka sujui ihan rennosti. Perillä jouduimme hetken etsimään oikeaa tietä hostellille, joka löytyi vasta kun olimme ostaneet kartan. Siitä oli kyllä paljon apua! Hostelli oli ihan jees, vaikka olikin hiukan syrjässä keskustasta. Jätimme sinne turhat tavarat ennen kuin lähdimme keskustaan päin. Matkalla käytiin syömässä Thai Mama- ravintolassa. Loppupäivä meni eri rakennuksia kuvaten ja kaupoissa pyörien. Oli niin kuuma päivä, joten päädyimme kiertelemään pelkästään keskusta-alueella. Onneksi sieltä löytyi pari viilentävää suihkulähdettä.

naaman bongaus!

Thai Maman kanarisottoa
Asamkirche

Neues Rathaus

Odeonsplatz

Bayerische Staatsoper

Oberpollinger tavaratalo

Seuraavana aamuna suuntasimme juna-asemalle, josta lähdimme S2-junalla kohti Dachauta. Matka kesti noin puolisen tuntia. Sieltä jatkoimme matkaa keskitysleirialueelle bussilla, jossa oli ihan tajuttomasti ihmisiä. Bongasimme myös pari suomalaista, mutta emme jutelleet heidän kanssaan. Mielestäni päivä oli koko tämän kesän kuumin ja välillä oli tosi tuskaisaa säänkin puolesta tallustella paikasta toiseen. Kävimme kiertämässä museon, jonne oli koostettu koko paikan historia sekä saksaksi että englanniksi. Liikenteessä oli myös paljon koululaisia oppaiden kanssa. Kuumuus haittasi selvästi muitakin, sillä paikalle tuli pian ambulanssi, joka oli hieman outoa paikan historian kannalta. Emme kerenneet kuin pääalueen kiertää ja senkin suhteellisen nopeasti, ennen kuin oli pakko lähteä takaisin. En varmaan kävisi tuolla enää toiste. Sen verran oli ahdistavaa.  





Sieltä suuntasimme takaisin Müncheniin ruokapaikkaa etsimään. Löysimme kiinalaisen buffetpaikan, jossa näytettiin jalkapallo-ottelua, joka ei ihan sopinut paikan tyyliin, mutta ruoka oli hyvää. Kävimme vielä kuvailemassa oikeustalon, jota emme ehtineet nähdä edellisenä päivänä. Sitten kiertelimme vielä jonkin aikaa kaupoissa, jotta saatiin muuta ajateltavaa ennen nukkumaan menoa. Jalat oli pikkasen puhki ja hiekkapölyssä. Pelästyimme jo, kun hostellissa ei tullut vettä, mutta Mari olikin vahingossa vääntänyt vääriä nappuloita suihkussa, joten onneksi selvittiin vain säikähdyksellä. Münchenissä on kyllä pakko käydä vielä uudestaan! :)

Kiinalaista ruokaa, nam!

Justizpalast

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti