17. kesäkuuta 2013

Tapahtumia Würzburgissa

Viime viikko alkoi synttärien juhlinnalla. Sen kunniaksi tuli vähän herkuteltua. Tarjosin kavereille Milka - suklaakakkua, josta jäi vaan yksi pala seuraavaan aamuun. Taisi siis maistua :D Suklaiset tuulihatutkin veivät kielen mennessään. Sain lahjaksi 15 euron lahjakortin kirjakauppaan, kiitooos! :) Löysin myös baarista 15 euroa, joka ilahdutti myös. Seuraavana päivänä mentiin Skeittipuistoon, jossa Ben&Jerry's jakoi ilmaista jäätelöä. Itse sain Peanut Butter Me Up- makua, jossa oli pähkinä-nougat jäätelöä, marjahilloa ja suklaatoffee karkkeja. Oli hieman makeaa! Muutkin olivat huomanneet tapahtuman, sillä jätskiä sai jonotella ainakin puoli tuntia.



Keskiviikkona olikin sitten aamuluento peruttu, sillä opettaja oli sairaana. En tietenkään ollut katsonut aamulla sähköpostista viestiä, mutta onneksi tuli joku ilmoittamaan aika pian asiasta. Illalla oltiin sitten grillailemassa Gaststube-kurssilaisten kanssa. Suurimmalla osalla oli mukanaan leipää ja makkaraa. Slovakialaiset grillasivat brie-juustoa ja söivät sitä tomaattien sekä patongin kanssa. Kun kysäsin, syövätkö he myös sitä hillon kanssa, kummastelivat he makuyhdistelmää. 

Torstaina hajosivat aurinkolasini (sama toistuu ainakin kerran kesän aikana), mutta onneksi löysin miltei heti uudet. Illalla luentojen jälkeen jäätiin hengailemaan yliopiston järjestämään tapahtumaan ulkosalle. Joillakin bändeillä oli vähän äänentoisto ongelmia. Yhdet opiskelijat kiinnittivät trapetsinarun puiden väliin ja alkoivat tasapainoilla. Söin leipää, jossa oli possupihvi, namnam! Kasviksiakin olisi kiva saada.   Ei sitten jaksettu kauaa siellä istuskella ja ihan hyvä, sillä tunnin päästä taivaan täytti tummat pilvet ja alkoi sataa kaatamalla. 

Perjantaina tuli käytyä Uni Caféssa syömässä vihdoin vähän terveellisimmin eli salaattia. Oli muuten niin hyvää, että pakko mennä uudelleen! Ostin myös yhden saksalaisen leffan, joka oli ihan hyvä. Juu, terveellinen linja katkesi sitten iltapäivän jäätelökahvilassa.


Lauantaina suunnattiin Bambergiin, mutta siitä lisää myöhemmin. Kuvattua tuli nimittäin taas ihan kivasti. Sunnuntaina mentiin viimein katsomaan Würzburgin Festung(linnoitus) Marienbergia. Tällä kertaa oli vähän uupunut olo kuumuudesta ja edellisen päivän retkestä, joten oppaan kuunteleminen toisinaan oli hankalaa. Hän kyllä jotenkin ihmeen kautta muisti meidät vielä lukukauden alussa olleelta kaupunkikierrokselta! Festung oli yksi syy, miksi Würzburg rakennettiin uudelleen toisen maailman sodan jälkeen, muut syyt olivat: Residenz, keskiaikaiset kirkot ja ehjänä säilyneet vesiputket. Loppupäivä meni kiinalaista ruokaa syöden ja aurinkoisesta säästä nauttien! 

Marienberg Kirche

Sisäänkäynti kirkkoon
Fürstengarten
Viiniviljelmiä
Würzburg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti