24. kesäkuuta 2013

Juhannus + Frankfurt

Tänä vuonna tuli juhlittua juhannusta ruotsalaiseen tyyliin. Saksa-Ruotsi yhdistys oli järjestänyt erääseen puistoon perinteistä juhannusohjelmaa ja piknikin. Syötyämme keräännyimme salon ympärille piiriin ja aloimme tanssia sekä laulaa ruotsiksi. Ihan hauskaa oli, vaikka päivä oli muuten ollut rankka, joten en kauhean kauaa jaksanut juhlia. Seuraavana päivänä olin sopinut nimittäin lähteväni Frankfurtiin!

Juhannussalko

Lähdin ensimmäistä kertaa täällä junalla yksin matkalle. Lippuautomaatti ei aluksi meinannut toimia, mutta junan olin onneksi osannut oikein katsoa. Tapasimme Iinan ja Lauran kanssa kuuluisan Euro-merkin kohdalla, jota Lauran sanoin ei välttämättä kohta enää ole. Merkki näkyy kuulemma usein uutisissa. Sain tuliaiseksi Fazerin suklaalevyn, jonka ehdin jo avata. Sieltä suuntasimme sitten Römer-aukiolle, jossa oli tunnettu Rathaus, Kaiserdom sekä Paulskirche. 


Rathaus
Paulskirche sisältä

Pikaisen turistikierroksen jälkeen löysimme myös Dulce-kahvilan, jossa oli pakko maistaa Frozen Joghurt-jäätelöitä. Yam, olivat niin hyviä! Sitten suuntasimme vähän shopppailemaan. Hirveän ihmismassan seasta löytyi kun löytyikin muutamia sellaisiakin kauppoja, joita ei täällä Würzburgissa ole. Näimme myös ohi kulkiessamme Vanhan kaupungin muuria, jota ei siis yhtään jouduttu etsiä. 

Bananaschoko ja Berries
Staufermauer

Päivä päättyi frankfurtilaisia ruokia maistellessa. En kyllä tajua, miksi annokseen oli laitettu myös Kanadan lippu... Makkarat olivat parempia, kuin possun liha. Joimme myös lasilliset paikallista omenaviiniä, joka Iinaa lainaten maistui: hiivalta ja omenamehulta. Kerrankin annoksessa oli myös yllättävän paljon salaattia!


Kuka se siinä?

Sieltä suuntaisimme sitten aika pian juna-asemalle, josta en harmikseni saanut kuvaa, sillä kunnostustyöt olivat juuri meneillään. Paluumatka sujui ihan leppoisasti lehteä lukiessa ja kertotaulua saksaksi opetellessa. Nimittäin vieressäni istui pieni tyttö mummonsa kanssa. Kummallakaan matkalla ei kukaan tullut tarkistamaan matkalippuani, joka muuten hieman ärsytti. Oli todella kiva päivä, mutta nyt on palattava tehtävien pariin ja seuraava matka tulee olemaan luultavasti vasta heinäkuun lopulla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti