18. kesäkuuta 2013

Bamberg

Lähdettiin 9:40 junalla kohti Bambergia. Ostin matkaevääksi hirmuhyvän kanaleivän asemalta. Ohjaaja vaihtuikin, sillä alkuperäisellä tyypillä iski viisaudenhammassärky. Reissu oli siis AK Internationalesin järkkäämä. Tällä kertaa meidän suomalaisten lisäksi oli paljon intialaisia mukana ja muitakin, jotka eivät kovin hyvin ymmärtäneet saksaa. Perillä suunnattiin ensin olutmuseoon. Museossa oli paljon kaikenlaisia oluenvalmistukseen liittyviä härveleitä, tuoppeja, pulloja yms. Aika nopeasti se tuli kierrettyä ja matka jatkui!



Siinä vähän haastetta!

Meillä oli jonkin verran vapaata aikaa ennen opastettua kaupunkikierrosta. Kävimme katselemassa Bambergin "Pienen Venetsian" - taloja, joissa on aika kallista asustaa. Alueella pääsee myös nauttimaan gondolikyydistä! Vettä myös säädellään niin ettei se koskaan pääse nousemaan liikaa. Ennen taloissa oli asunut paljon kalastajia, mutta nykyisin kait enää yksi. Toisella puolella rantaa olikin sitten vankila, jossa majailee vain alle kaksi vuotta saaneet rikolliset. Sitten kävimme syömässä Flammkuchenia, joka ei tällä kertaa ollut niin hyvää kuin Strasbourgissa. Pienestä vedestäkin sai maksaa 2,60e!

Pieni Venetsia

Päivä jatkui Tuomiokirkolla, jossa pääsi käymään pikaisesti ennen kuin siellä alkoi häät. Muutenkin törmättiin saman päivän aikana ainakin neljään morsiameen ja kahteen polttariporukkaan. Opas johdatti meidät ensin ruusupuutarhaan, jossa saatiin ihailla myös kaupunkia. Teitä ei näkynyt, sillä talot oltiin tarkotuksellisesti rakennettu erikokoisiksi Keskiaikana. Bamberg on myös kuuluisa oluestaan ja olutpanimoistaan toisin kuin Würzburg, jossa juodaan enemmän viiniä. Bambergissa ainut viiniviljelyalue on vanhusten hoitokodin lähellä. 

Ruusupuutarha
Bamberg
Aika hulppea vanhusten hoitokoti!

Sieltä kierros jatkui vanhan residenssin kautta kaupungin ytimeen, jossa käytiin ihastelemassa eri aikakausien rakennuksia. Lopuksi suunnattiin Luonnontieteelliseen museoon, jossa sai ihmetellä täytettyjä eläimiä, joiden joukossa oli mm. kuivattuja omenalajikkeita sekä luumuja. Vaikutti vähän siltä, että eläimistä oli siirrytty keräämään hedelmiä. Kierroksen jälkeen oli vapaata aikaa. Ostin pari haalarimerkkiä ennen kuin suuntasimme Biergarteniin, jossa tuli maistettua paikallista savuolutta. Opas kuvaili juomaa: "kuvitelkaa kinkku oluttynnyrissä" ja kyllä se haisi siltä! Maultaan se olisi voinut olla pahempaakin! Puoli seitsemän aikaan suuntasimme takaisin kotiin. 

Tuomiokirkko




Savuolut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti