11. toukokuuta 2013

Residenz ja ihania vieraita

Viimeiset pari viikkoa onkin kuluneet sitten ihan kotosalla. Vappu meni mukavasti nukkuessa, sillä aattona tuli juhlittua Sportler Partyissa sen verran myöhään. Käytiin saksalaiseen tapaan aamu viideltä aamupalalla kaupungin ainoassa kahvilassa, joka on silloin jo auki. Tuntui oudolta syödä meetvurtsileipää ja kananmunaa siihen aikaan. Hyviltä ne kuitenkin maistuivat.

Wapun jälkeisenä perjantaina vietettiin sitten "International Abendia", jonne leivottiin voisilmäpullia ja lohirullia. Nam nam, hyviä olivat! Tillin tuoksu toi niin mieleen kesän! Saatiin maistella myös muiden maiden ruokia, joita ei kuitenkaan sen kummemmin esitelty. Italian salaatti, suklaa-maitokarkit ja valkosipulirieskat jäivät parhaiten mieleen.   

Sunnuntaina käytiin tutustumassa Residenziin. Kierros oli International Officen järjestämä eikä maksanut sen takia mitään. Opas oli hiukan myöhässä, koska muisti, että kierros alkaisi klo 15, vaikka sen oli tarkoitus alkaa jo kahdelta. Kierreltiin sitten puutarhoissa aluksi. Ensimmäinen niistä on rakennettu italailaiseen tyyliin, toinen ranskalaiseen ja kolmas englantilaiseen. Sisällä rakennuksessa ei valitettavasti saanut kuvata. Jätettiin kaikki tavarat lukittuun arkkuun. Rakennus oli tuhoutunut toisessa maailmansodassa, mutta onneksi se on pyritty rakentamaan takaisin samanalaiseksi kuin alunperinkin. Ihan mielettömän upea!

Frankonia Brunnen
Kirsikkapuita!
Sisäänkäynti puutarhoihin
Italialaiseen tyyliin rakennettu puutarha

Residenz sivulta

Jääkiekon MM- kisoja olen seurannut myös ahkerasti. Tuntuu hauskalta kuunnella selostusta saksaksi. Juontajat puhuvat välillä ihan jostain muusta kuin itse pelistä. Hirveästi muita saksalaisia ei ole samaan aikaan telkkarihuoneessa näkynyt. Eräs postivirkailija muisti pelien tulevan Suomesta ja naurahti, kun sanoin toivovani Suomen voittavan tänä vuonna. Noh, saa nähdä! :) 

Tällä viikolla sain myös ihania vieraita, kun äiti ja kummitäti tulivat piipahtamaan. Sain ison kasan herkkuja ja paljon puuroa! Käytiin Ratskellerissä syömässä ja oli niin hyvää parsakeittoa, että täytyy varmaan käydä vielä uudelleen siellä. Syötiin myös wiener schnitzeleitä, joita tuli oikein kaksin kappalein ja paljon ranskalaisia. Mentiin vielä kiertelemään Tuomiokirkkoon ja Neumünsteriin. Ensimmäinen täällä näkevämäni kirkko, joka oli valkoinen sisältä.

Megapakkaus herkkuja!

Istuttiin vielä torin laidalle nauttimaan lämmöstä ja kuuntelemaan musiikkia. Soittajat vaihtuivatkin siinä aika tiuhaan ja keräsivät aina esityksensä päätteeksi rahaa. Seuraavana päivänä esittelin Residenzin puutarhaa, jossa valitettavasti kirsikkapuiden kukat olivat ehtineet jo rapista maahan. Hypättiin Bimmelbahnin kyytiin, joka kierteli keskustassa noin tunnin ajan. Hieman oli pomppiva kyyti, sillä kadut olivat osittain rakennettu tiiliskivistä. Käytiin syömässä italialaisessa ravintolassa perinteistä pizzaa ja sain vielä suklaajädeannoksen! 

Bimmelbahn!

Helatorstaina (Christi Himmelfahrt) oli sitten kaikki kaupat kiinni. Käytiin aamusta brunssilla ihanassa kahvilassa Alte Mainbrücken päässä (Cafe Brückenbäck). Äiti ja kummitäti olivat jo melkein syöneet omansa, ennen kuin ehdin paikalle. He tilasivat aamiaisen sveitsiläiseen tapaan ja mä puolestaan englantilaiseen. Aamiainen oli niin kaunis, etten meinannut haluta syödä sitä. Annoin äidille vielä etukäteen äitienpäivälahjan, sillä en näe häntä sunnuntaina. Sitten saatoin heidät juna-asemalle ja lähdin takaisin nukkumaan. Jonkin verran matkalla tuli vastaan isiä, joilla oli vedettävässä kärryssä mukana radio sekä juotavaa. Täällä siis juhlittiin helatorstain lisäksi isän päivää. 

Aamiaistaideteos

Eilen kävin Mensassa syömässä ja pesin pyykkiä. Viikonloppuna on tarkoitus tehdä läksyjä ja pestä keittiö. Vaihdettiin Grundprobleme der Namenkunde kurssi Leksikologiaan, sillä tajuttiin kurssin olevan liian työläs ja hankala eikä opettajakaan kovin kannustavalta vaikuttanut. Täytyy siis tutustua uuteen kurssiin... Maanantaina täällä on taas pyhäpäivä (Stiftungsfest), joten tiedossa on pitkä viikonloppu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti