27. toukokuuta 2013

Entenrennen, Heidelberg, Esitelmä

Edellisessä postauksessa mainitsin jotain viikonloppusuunnitelmista. Kotiaskareiden lisäksi tuli käytyä myös kattomassa ankkojen kilpakelluntaa Main-joella. Tapahtuma järjestettiin lasten ja naisten seksuaalista väkivaltaa vastaan. Yksi ankka maksoi kolme euroa ja niitä taisi olla yli 6000e... Kauneuskilpailussa voittajaksi valittiin Angry Birds - ankka! Firmojen isot ankat kilpailivat omassa sarjassa ja pikkuankkojen ostajille oli useita palkintoja. 

Vielä mahtuu mukaan!

Siellä ne menevät! "Wo ist das Ziel, wo ist das Ziel, in das Entenrennen Spiel?"

Euroviisuja ja MM-kisoja tuli myös seurattua, mutta ehkä ensi kerralla pärjätään paremmin! Kävin myös Zumbassa ja aion mennä sinne myös uudestaan! Tällä viikolla ei Zumbaa ollut, sillä oli Helluntaipyhä (su-ti). Päätettiin siis lähteä päiväretkelle Heidelbergiin. Tällä kertaa jopa sää suosi meitä!  Jäätiin Vanhan kaupungin asemalla pois junasta ja päätettiin heti suunnata katsomaan kuuluisaa Heidelbergin linnaa. Taisi olla muuten eka linnavierailu, sillä en ole vielä Würzburgissakaan kerennyt visiteerata Festungissa. 

Linna Vanhasta kaupungista

Vanha kaupunki

Ensiksi piti kiivetä ihan mieletön mäki ylös ja muutenkin tiet olivat aika huonossa kunnossa ylhäällä. Linna on ehtinyt moneen kertaan tuohoutua ja viimeisimmän tulipalon jälkeen sitä ei enää haluttu entisöidä kokonaan. Olisi kiva ollut kuulla oppaalta linnan historiasta, mutta tällä kertaa kierreltiin siellä vain omin päin. Palattiin sieltä sitten vanhaan kaupunkiin syömään ja löydettiin sattumalta myös haalarimerkki eräästä kaupasta. Aukiolla oli myös meneillään tanssiesitys, jota ei hirveesti ehditty seurata, sillä italialaiset halusivat lähteä käymään Philosophenwegillä.

Friedrichsbau

Yksi torni vielä pystyssä (Vankilatorni)

Ikkunaseinä
Vesimies

Käveltiin vanhan sillan yli toiselle puolelle Neckar- jokea. Käveltiin sitten Schlangenweg - tietä pitkin, jossa oli mielettömän jyrkät, kapeat portaat, jotka vaan jatkuivat ja jatkuivat. Ylös ei nähnyt sillä tie kiemurteli koko ajan. Ylhäältä näki kyllä ihanasti maisemia, mutta meitä suomalaisia ei ne niin hirveesti ihmetyttäneet. Siellä kuluikin sitten loppupäivä. Lopulta jouduttiin juoksemaan junaan, joka onneksi oli myöhässä.

Schlangenweg


Vanhakaupunki ja Alte Brücke

Tällä viikolla tehtiin sitten GastStuBe - kurssin esitelmää. Sääkään ei täällä ole ollut yhtään kesäinen, joten ei haitannut viettää aikaa sisällä esitelmän parissa. Valittiin aiheeksi Suomen ruoka- ja juomakulttuuri, joten tehtävää riitti... Esitys meni ihan kivasti ja päästiin näkemään vaihtareiden reaktioita heidän maistaessa salmiakkia. Näytettiin myös Fazerin muutama vuosi sitten julkaisema video salmiakkijäätelöstä, joka nauratutti useampia :D

  

Viime viikonloppuna käytiin sitten Freiburgissa, mutta siitä lisää myöhemmin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti