29. toukokuuta 2016

Matlagning

Aattelin nyt kirjoittaa vain ruuasta. Kuten jo aiemmin mainitsin, tulee yliopistolla syötyä aina kun on pitkä päivä ja ruokalistalta löytyy jotain mieluista. Aina ei kuitenkaan tilaaminen ole mennyt putkeen.  Yhtenä päivänä ei tiedetty mikä liha on tarkalleen kyseessä, mutta muutkaan vaihtoehdot eivät houkuttaneet, joten päädyin tilaamaan sitä silti. Noh, sain sitten pekonia, sipulikastiketta ja uusia perunoita. Tuli vähän läskisoosi mieleen ja sekin olisi ollut parempaa. Seuraavalla kerralla sain maksaa kahvista, vaikka sanoin, että ei kahvia. Muutoin on tilaaminen sujunut hyvin ja ruoka ollut maittavaa eli mausteita käytetään enemmän kuin Suomessa. 

Muutama pekonisiivu

Välillä kun on ollut lyhyempi päivä, olen käynyt hakemassa yliopiston lähellä olevasta leipäpaikasta täytetyn sämpylän, joka on ollut erittäin hyvää. Se ei ole ollut yhtään vetistä eikä siinä ole käytetty liikaa voita niinkuin usein Suomessa syödyissä patongeissa. Suosittelen myös kokeilemaan Fanta Limea! Ei ole yhtään niin makeaa kuin normaali. Kävimme yhtenä päivänä Saluhallenissa (paikallinen kauppahalli) kiertelemässä. Olimme kuulleet, että siellä on edulliset ruokapaikat. Tilasimme siis Caesar-salaatit ja voi että kun oli hyvää! Maistui niin tuoreelta ja lisäski sisälsi ilmakuivattua kinkkua! 

Suosikkileipä: Brie&Salami



Caesar-salaatti

Tacos&Tequila

Muutamassa ravintolassakin on tullut syötyä. Täällä kun ei niin hirveen mielellään kokkaa keittiössä likaisuuden takia. Onneksi ensi viikolla häipyy muutama sottapytty. Tosiaan ensimmäisellä viikolla kävimme Tacos&Tequila ravintolassa, jota eräs opettajaopiskelija oli suositellut. Paikka oli aivan täynnä. Saimme odotella tunnin, ennen kun pääsimme pöytään. Siinä vaiheessa kun ruoka saapui pöytään oli jo niin kova nälkä, että olisin voinut syödä mitä tahansa. En siis ole varma, oliko ruoka todella erittäin hyvää vai johtuiko se nälästä, mutta joka tapauksessa tuli koettua uusia makuja ja voitti aivan täysin Suomen Amarillot ja hampurilaispaikat. Saattaisin mennä uudelleen, jos olisi tarpeeksi aikaa, sillä kaikkea sai ravintolassa odotella.

Hagabullen

Göteborgin paikallista herkkua eli Hagabullenia oli pakko käydä maistamassa! Aluksi ajattelimme, että tilaamme kolmistaan kaksi, koska yksi ei varmaan riitä. Sanoin, että eiköhän ensin oteta vain yksi ja sitten, jos tekee mieli niin ostetaan toinen. Noh, kuinkas kävi! Ekaakin oli vaikea saada syödyksi, arvaatte varmaan kuvan perusteella miksi? Eilen oltiin sitten testaamassa Ruotsin Vapianoa. Aluksi menin vahingossa digitaaliseen kassajonoon, jossa pystyi maksamaan vaan kännykkäsovelluksella. Vähän ketutti, kun piti nälissään uudelleen jonottaa... Mutta lopulta sain kuin sainkin ruuan ja se maistui oikein hyvältä eikä jäänyt nälkä. Aika pasta-linjalla täällä on kyllä tullut elettyä, että Suomeen kun pääsen niin pidän tauon!  

Pasta Bolognese. Huomioi juoma!


Loppuun nättejä kukka-astelmia äidin mieliksi :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti