18. toukokuuta 2016

Ensimmäisiä päiviä osa 1

Huh! Ensimmäisistä päivistä selvitty. Sain kaikki tarpeelliset tavaratkin mukaan ja yllätyin, että laukku painoi alle 20 kiloa! Ensimmäinen päivä oli erittäin pitkä. Heräsin klo 4.30, jotta ehdin hyvissä ajoin kentälle. Tapasin jo turvatarkastuksesta tullessani ensimmäisen kurssikaverini ja selvisi myöhemmin, että hän on myös tuleva kämppikseni. Vähän myöhemmin tavattiin sitten suurin osa muistakin kurssilaisista ja jatkettiin yhdessä matkaa. Göteborgissa kävimme ensiksi ostamassa kuukausiliput (n.60€) kaikkiin julkisiin kulkuneuvoihin. Täällä tulee joka päivä matkustettua  ratikalla niin ei lipun hintakaan tuntunut liian kalliilta. Sitten lähdettiin hakemaan kämppien avaimia Student Housingin toimistolta. Aiemmin oli pyydetty tulemaan ajoissa, mutta näköjään olimmekin liian ajoissa, koska virkailija ei vielä itse ollut saapunut paikalle. Perinteisesti suomalaiset aina vähän etuajassa :D Saatuamme avaimet lähdettiin viemään tavarat kämpille. 

kuukausilippua ostamassa

hihii, huvipuisto keskustassa! 

Oma huone

Kämppä on tosiaan kahden hengen huone Kastanjebackenilla. Tämä ei ole perinteinen solu, jossa olisi omat lukolliset ovet vaan yksi huone, joka on jaettu puoliksi molemmille ja lisäksi on yhteinen kylppäri. Samalla käytävällä asuu 14 muuta ja kaikilla on yhteinen keittiö. Se ei kuitenkaan onneksi ollut niin kamala kuin olin ajatellut ja erittäin hyvä puoli oli, että tällä hetkellä käytävällä asustaa meidän kahden lisäksi vain 5 muuta (3 italialaista ja pari suomalaista). Ensimmäinen päivä meni siivotessa jääkaappia, josta harmiksemme saimme alahyllyn, hyi. Nyt parin päivän aikana on jo vähäsen tottunut sekaisuuteen, mutta osaa ruuista tulee myös säilytettyä omassa huoneessa. Ihan ensimmäinen lounas tuli kuitenkin syötyä mäkkärissä, koska alkoi olla jo kiire takaisin yliopistolle. 

pitkästä aikaa mäkkärissä

Iltapäivällä tapasimme toisen kurssin järjestäjän, Camillan, joka oli todella iloinen ja puhui erittäin selkeää ruotsia. Kävimme läpi vähäisen yleisiä asioita ennen kahvittelua. Vaikuttaa, että Ruotsissa kahvitellaan paljon enemmän kuin Suomessa tai ehkä siitä puhutaan enemmän. Kaikki alkoivat olla aika väsyneitä, joten päätimme lähteä takaisin asuntoloihin. Kävimme kämppiksen kanssa ostamassa lähikaupasta kaikkea tarpeellista ensihätään. Yllätyimme, kuinka paljon oli tuotteita, joissa oli suomeksikin tekstit. Netin virittäminenkään ei tuottanut ongelmia ja oli kiva saada yhteys pitkästä aikaa muihinkin. Siivouksen ja iltapalan jälkeen olikin jo aika mennä nukkumaan. 

vähän iltapalaa :) huom. Fazer leipää! :P

Taidankin jatkaa tästä ensi postauksessa, jottei tule aivan liian pitkä :D     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti