21. toukokuuta 2016

Ensimmäisiä päiviä osa 2

Tokana päivänä suunnattiin heti aamusta yliopistolle humanistiseen tiedekuntaan. Joka aamu saakin kunnolla reippailla, sillä täällä on hurjan paljon mäkiä ja tähänkin tiedekuntaan sai kavuta muutaman rappusen. Tapasimme kurssin toisen ohjaajamme ja hän kertoi meille vielä tarkemmin tulevista viikoista. Sitten teimme nopean kierroksen kampuksella, jotta jokainen osaisi liikkua siellä sujuvasti. Kävimme myös hakemassa nettitunnukset yliopiston järjestelmiin. Kännykässä netti ei oikein toimi yliopistolla, joten puhelinta tulee sitten vain asuntolassa käytettyä iltaisin. 

kevät on jo pitkällä :)
ensimmäiset portaat kohti määränpäätä
perillä ollaan

Esittelyn jälkeen kävimme ensimmäistä kertaa yliopistossa lounaalla. Täällä siitä saa maksaa (70kr), mutta ruoka on kyllä erittäin hyvää ja kaupunkihintohin nähden edullista. En käy siellä ehkä joka päivä syömässä, mutta ainakin silloin kun on pitkä päivä kyseessä. Lounaan jälkeen suunnattiin keskustaan Stora teaternin luo, josta alkoi opastettu kaupunkikierros. Oppaaksemme sattui eräs mummeli, joka oli erittäin juhlavasti pukeutunut. Aurinko porotti sen verran, että välillä oli pakko keventää vaatetusta, mutta opas ei näyttänyt yhtään hikoilevan toppatakki päällään. Kiertelimme siellä sun täällä kahden tunnin ajan kuunnellen kaupungin historiaa. Kierroksen loputtua jäimme vielä keskustaan vähäsen kiertelemään ja kävimme myös kahvilla. Jalat kyllä kiittivät päivän päätteeksi. 

nam nam ruokaa yliopistolla :P
tuomiokirkko
näillä tulee liikuttua päivittäin
Keskiviikko alkoikin sitten ryhmätyön merkeissä. Täällä on tarkoitus tutkia jotain aihetta ja käydä keräämässä suullista aineistoa esim. haastattelemalla ihmisiä. Viimeisenä päivänä täytyy sitten esitellä muulle ryhmälle, mitä on tehnyt ja millaisia tuloksia on saanut ja miten tutkimus ylipäänsä onnistui. Tunnin suunnittelun jälkeen tapasimme paikallisia opettajaksi opiskelevia tyyppejä. Kahvittelimme heidän kanssa pienissä ryhmissä ja samalla kyselimme/ kerroimme Ruotsin ja Suomen koulujärjestelmän samanlaisuudesta ja eroavaisuuksista. He ihmettelivät, miten meillä voi olla niin halpa kouluruoka. Saimme myös kuulla vähän vinkkejä, missä kannattaa käydä. 

Tämän jälkeen kävimme lounaalla ennen kuin alkoi ensimmäinen varsinainen kunnon luento. Opettaja puhui erittäin nopeaa ruotsia ja sanoikin, että hänet saa keskeyttää, jos jokin asia menee ohi. Äidinkielisetkin ovat muutaman kerran joutuneet sanomaan hänelle, että kerropa uudelleen. Neljän aikaan iltapäivästä saapui sitten vielä opiskelijoita, jotka laittoivat meidät tunnistamaan murteensa perusteella, mistä kaupungista he ovat kotoisin. Itse kyllä jouduin arvailemaan, mutta pari meni oikeinkin. Sitten taas keskusteltiin pienryhmissä ja harmiksemme meidän ryhmän vetäjä ei ollut kovin suunnitellut tapaamista tai innokas tutustumaan meihin. Toivottavasti seuraavalla kerralla käymme esim. vaikka jossain kahvilla ja saamme kuulla enemmän mielenkiintoisempia juttuja. Täytyy vain itse olla nähtävästi enemmän aktiivinen, vaikka hän onkin se joka tapaamisista saa palkkaa... 

Loppupäivä menikin sitten taas lepäillessä. Mennessäni syömään iltapalaa keittiöön sattui paikalle kolme muuta italialaista, joiden kanssa tuli sitten puhuttua englantia, koska kukaan ei osannut ruotsia. He kertoivat innoissaan, kuinka olivat nähneet täällä jossain puistossa talvella pingviinejä ja lunta ensimmäistä kertaa elämässään. Ruotsi olisi heistä myös ihan mukava paikka asua, jos täällä ei olisi niin kylmä. He myös sanoivat haluavansa käydä Suomessa, mutta varoitin, että siellä on vielä kylmempi! 

Loppuun vielä pari kuvaa kaupungista :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti