4. kesäkuuta 2016

Universeum, Botaniska trädgården ja Paddan

Ainiin, edellisestä postauksesta unohtui mainita, että pelasin myös ruotsalaisen kanssa Aliasta ruotsiksi. Oli hieman kiusallista sanoa koko ajan, että anteeksi, mutta en vain tiedä sanaa. Tajuan kyllä mitä selität, mutta ruotsiksi ei vain ole mitään käsitystä sanasta, englanniksi ja suomeksi kyllä tulee mieleen. No, tiesin kyllä joitakin ja hänkin sai selvää minun selityksistäni. Nyt olen yrittänyt löytää miniversiota pelistä, jotta voisin harjoitella kotonakin. Toivottavasti jostain löytyisi! 

Toinen viikonloppu olikin sitten nähtävyyspainoitteinen. Käytiin perjantaina heti koulun jälkeen Universeumissa. Se oli paikallinen sekoitus Sea Lifesta, Korkeasaaresta ja Heurekasta. Saatiin 20% alennusta, koska yksi näyttely ei ollut vielä avoinna. Kivoin aktiviteetti oli seinä, jossa oli nappuloita ja niitä piti kosketella aina kun niihin syttyi valo. Aikaa taisi olla pari minuuttia. Kyseinen peli oli aikoinaan Speden Speleissä vähän pienemmässä mittakaavassa. Meillä taisi mennä noin kolme tuntia kiertää koko paikka, mutta lapset varmaan viihtyisivät paikassa koko päivän.

Universeum
Tropiikkia
Kaunein akvaario
Varokaa dinosaurus hyökkää!

Lauantaina lähdimme heti aamusta kiertelemään Botaniska trädgårdeniin. Puistossa oli hirmuisesti nähtävää. Onneksi ei sattunut liian kuuma päivä niin jaksoimme siellä hyvin kierrellä. Osa kukista oli jo vähän nuukahtanut, että edellisenä viikonloppuna olisi varmaan saanut vieläkin parempia kuvia. Kulkiessamme puiston läpi oli matkan varrella useita kylttejä, joissa luki "Näsduksträd" eli nenäliinapuu. Noh, ei se kyllä minusta ollut niin mainostamisen arvoinen. Näytti se vähän siltä kuin olisi nenäliinoja/ haamuja roikkunut puussa. Ehkä se oli kyseisen puiston arvokkain laji tai sitten vaan turistihoukutin. Ennen poislähtöä löysin hyvän kasviaiheisen korttipelin krääsäkaupasta. Tuleepahan taas opittua uusia sanoja! :) 

Outo kasvi
Vesiputous, ei se juomapeli
Portaat viidakkoon
Arvaa monestako kukasta liekit koostuu?

Löydätkö nenäliinan/ haamun?
Lisää vettä
Aaapuaa, olen korkealla!

Puistokierroksen jälkeen kävimme haukkaamassa vähän evästä ennen kuin lähdimme kiertelemään Paddanilla kaupunkia ympäri. Kierrokselta ei tullut otettua juuri yhtään kuvaa, sillä keskityin kuuntelemaan oppaan selityksiä. Hänellä oli ihan mieletön huumorintaju. Aluksi seilasimme puistojen läpi, joiden ruohikoilla istuskeli ihmisiä. Eräs pariskunta pusutteli intohimoisesti meidän seilatessa heidän ohitse. Noh, kaikki sitten huusivat jotain "uuu", taputtivat tai vihelsivät ja pariskunta vaan hymyili ja jatkoi puuhiaan. Alittessamme siltoja opas vitsaili, että nyt päät alas tai saatte paikallisen hiustenleikkuun. Erään sillan alle oli myös kiinnitetty suuri juustohöylä. Näimme myös Göteborgin korkeimman mäen, jonne oli tarkoitus kiinnittää samanlainen Hollywood-kyltti kuin Amerikassa, mutta tässä olisi lukenut Hisingen. Lopulta sitä ei kuitenkaan saatu toteutettua. Palatessamme takaisin puistojen läheisyyteen käski opas meitä huutamaan "Hallå där!" hänen laskettuaan kolmeen ja yrittämään säikäyttämään joku. Noh, heti kun olimme huutaneet niin näimme miehen olevan kusella pienen pusikon takana, joten kaikki repesivät nauramaan. Kapteeni vielä totesi, että tässä näitte Göteborgin takapuolen. Että sellainen reissu. Kannatti käydä ja matkasta sai vielä opiskelija-alennuksenkin! Ainiin ja opas puhui sekä ruotsia että englantia. Hyvin tuli kyllä ymmärrettyä ruotsiksi, ettei tarttenut juuri englantia kuunnella. 

Paddanin kyydissä, taustalla mm. veneen kapteeni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti